ARS17+

ARS17+ Online Art on Kiasman ARS17-näyttelyn verkkotaiteen kokoelma. Se on internet-elämys ja kunnianosoitus tämän päivän taiteentekijöille. ARS17-näyttely nähtiin Kiasmassa 31.03.2017 – 14.01.2018.

Kasvava määrä taidetta tehdään suoraan nettiin, sosiaaliseen median kanaviin, blogialustoille tai esimerkiksi mobiilisovelluksiksi. ARS17+sivustolle on koottu valikoimia ajankohtaista verkkotaidetta.

Katsoja saa monessa teoksessa aktiivisen roolin. Sivusto tarjoaa mm. pelillisiä teoksia, VR-elokuvan, digitaalisia maalauksia, runoja suoltavan satunnaislukugeneraattorin ja äänitaiteen miksausalustan.

ARS17+ levittää taiteen museon seinien ulkopuolelle, koettavaksi missä ja milloin tahansa. Samalla se muuttaa taiteen tekemistä, esittämistä ja kokemista. Mitä tapahtuu taiteelle, kun se kohdataan museon sijaan netissä? Muuttuuko kokemus, kun teoksen voi kokea omalla puhelimella ruuhkabussissa tai kotisohvalla? Voiko taide levitä meemien lailla?

Verkkotaide nousee esiin hakukoneessa, Tumblrissa tai Facebookissa. Se murtaa fyysisen maailman ja verkon välisiä raja-aitoja. Internet on taiteelle luonnollinen ympäristö kasvaa, elää ja kehittyä. Juuri tätä kehitystä siivittämään on luotu ARS17+.

Valtaosa teoksista kuuluu Kiasman ja Kansallisgallerian taidekokoelmiin.

ARS17 Hello world!

ARS17+ on osa Kiasman ARS17-näyttelyä. Sen teemana on globaali digitaalinen murros, jonka vaikutukset ovat läpäisseet niin kulttuurimme kuin käyttäytymisemme. Näyttely esittelee uuden vuosituhannen taiteilijat ja tarjoaa tuoreen lähestymistavan nykytaiteeseen.

Lue lisää ARS17-näyttelystä

ARS17+ taiteilijat